logo bikesafe

Stuurdrager1 Stuurdrager2 Stuurdrager3 Stuurdrager4 Stuurdrager5 Stuurdrager 6 kleur

De solide Bike-Safe drager is uit 4mm plaatstaal lasergesneden en gezet. De dragers zijn afwisselend hoog en laag op een onderlinge afstand van 40cm aan de buis gelast, indien de ruimte het toelaat kan ook gekozen worden voor een onderlinge afstand van 60cm. Een standaard module van 2m40 (maatwerk is mogelijk) met de dragers op 40cm bevat zes dragers per zijde, meer comfort wordt geboden bij een onderlinge afstand van 60cm, in dit geval zijn er vier dragers per zijde beschikbaar.

In de drager is een gat aangebracht, waardoor de gebruiker zijn fiets eenvoudig aan het systeem kan vast zetten met een kabelslot.

Voor bescherming van het fietsstuur zijn de dragers voorzien van slagvaste en vlamdovende kunststof beschermkapjes.

Standaard zijn de stuurdragers thermisch verzinkt, optioneel is poedercoating in een RAL kleur naar keuze ook mogelijk.

ATB stuurdrager

ATB stuurdrager

Bij ATB fietsen zijn op het stuur vaak meerdere kabels aanwezig, de speciale ATB drager geeft deze kabels extra ruimte waardoor be-schadigingen voorkomen worden. In tegenstelling tot de standaard drager beweegt de fiets bij het inhaken niet over de drager heen maar juist onder de drager door zodat de kabels vrij blijven.

De maatvoering en afwerking zijn gelijk aan de standaard drager.

45 Graden stuurdrager

45 graden stuurdrager

De gangbreedte waarin een standaard enkelzijdige rij stuurdra-gers geplaatst kan worden moet minimaal 3m85 bedragen. In si-tuaties waarbij de doorgang beperkt is tot minimaal 2m50 kan de 45 graden drager een oplossing bieden, op een standaard module van 2m40 heeft u dan vier stuurdragers op gelijke hoogte.
De afwerking is gelijk aan de standaard drager.

Stuurdrager met extra aanbindlus

Stuurdrager met aanbindlus1 Stuurdrager met aanbindlus2

Om de kwaliteit van het fietsparkeren in Nederland op een hoger niveau te brengen hebben de Fipavo (De branchevereniging van de Nederlandse fabrikanten en leveranciers van fietsparkeer voorzieningen) en de Fietsersbond in 1998 het initiatief genomen een norm op te stellen (www.fipavo.nl). In 2005 kreeg het ontwerp van Bike-Safe door toevoeging van een extra aanbindlus aan het systeem modulair enkel- en dubbelzijdig, toestemming voor het gebruik van het FietsParKeurmerk. De maatvoering en afwerking zijn gelijk aan de standaard drager.

Nummering

Nummering

Voor een numerieke organisatie van fietsparkeerplaatsen, kunnen de stuurdragers worden voorzien van aluminiumplaatjes met gegraveerde nummers die met popnagels bevestigd worden.

Swing

Swing Swing2 Swing Duo 1 Swing Duo 2

Ter verfraaiing van het stuurdraagsysteem heeft Bike-Safe een design staander onder de naam Swing in haar pakket. Deze is zowel voor enkel- als dubbelzijdige elementen toepasbaar.
Tevens bestaat de mogelijkheid tot een Swing Duo, dit is een Swing staander met aan beide zijden één drager.